De stoofschotel
Maak de venkel schoon, snijd in vieren. Verwijder de kern en snijd in reepjes.
Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de venkel, tomaten en krieltjes toe. Blus af met witte wijn.
Schenk er zoveel water bij dat het mengsel net onderstaat.
Voeg het bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook.
Leg de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Stoof de groenteschotel in circa 20 minuten gaar.
Voeg eventueel maïzena toe om het mengsel aan te dikken.
Breng op smaak met peper en zout.
De zalm grillen:
Verdeel de zalm in 4 porties en smeer in met een klein beetje olie.
Verhit een grillpan. Grill de zalm circa 3 minuten aan beiden kanten.
Meld je aan en praat mee