Boerenkool
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Leg de boerenkool bovenop de aardappels in de pan met water en kook de aardappels en boerenkool met de deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp alles tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en laat circa 5 minuten afkoelen in de koelkast.
Salade
- Snijd een appel in dunne partjes.
- Schil de winterpeen en maak met een dunschiller dunne plakken over de lengte. Meng de winterpeen met de veldsla en appel. Breng op smaak met de mosterd, een beetje zout, versgemalen peper en olijfolie extra vierge.
Balletjes
- Verhit een laag zonnebloemolie in een wok of pan.
- Strooi de quinoa in een kom.
- Klop de eieren los in een kom.
- Meng de boerenkool met de geraspte kaas en twee derde van de piccalilly. Draai 8 balletjes van de boerenkool en wentel ze door het ei en dan door de quinoa. Bak de balletjes circa 3 minuten tot ze rondom goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
- Verdeel de salade over borden. Leg daar twee balletjes bovenop. Serveer de rest van de piccalilly ernaast.
0 reacties