De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vegan bananenbrood met Tony's Chocolonely

Liefhebbers van bananenbrood zijn vast en zeker bekend met ons bananenbrood met Tony's Chocolonely. Deze maak je heel gemakkelijk vegan. Welke wordt jouw favoriet?

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
24K chocola-banaancake l.jpg

Een recept van

Liefhebbers van bananenbrood zijn vast en zeker bekend met ons bananenbrood met Tony's Chocolonely. Deze maak je heel gemakkelijk vegan. Welke wordt jouw favoriet?

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed je bakblik met bakpapier. Mix in een grote kom het speltmeel, de kokosrasp, havermout, het bakpoeder, de kaneel, walnoten & stukken chocolade.

Stap 2:
Doe de bananen, melk, ahornsiroop, kokosolie en het vanille-extract in je blender en mix tot je een dik mengsel hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Strooi de baking soda over het mengsel en sprenkel daaroverheen de appelciderazijn. Dit zal gaan bubbelen. Roer daarna de baking soda en appelciderazijn door het deeg. Schep in het  bakblik en versier met extra walnoten.

Stap 3:
Zet het bananenbrood in het midden van je oven en bak in 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uitkomt. Is het brood na 40 minuten nog nat, zet dan de temperatuur lager (165 °C) en bak nog 10 minuten extra.

Stap 4:
Laat het brood helemaal afkoelen en snijd dan in grote plakken.

Dit recept komt van Living the Green Life.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.