- Kook de eieren in kokend water in circa 6 minuten hard en spoel af onder de koude kraan. Pel de eieren en hak grof. Meng het gehakte ei met de boter en een scheutje water. Breng op smaak het nootmuskaatpoeder.
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Hak de bieslook fijn.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de houterige uiteindes van de groene asperges en kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en bewaar in de pan.
- Snijd de varkenslapjes in reepjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de varkensreepjes om en om in circa 4 minuten goudbruin. Haal de varkensreepjes uit de pan en bewaar.
- Bak de krieltjes in de koekenpan van de varkensreepjes circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de ui toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de varkensreepjes, een klontje boter en de bieslook toe.
Serveren
- Verdeel de groene asperges en de krieltjes met bieslook over borden. Lepel de warme ei-botersaus eroverheen. Bestrooi met een beetje bieslook.
0 reacties