Varkenshaas met paddenstoelen

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Laat de varkenshaasjes alvast op kamertemperatuur komen.

Aardappels

  • Verhit olie in een pan en bak de aardappels in circa 10 minuten goudbruin.

Varkenshaas

  • Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. 
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in circa 10 minuten om en om bruin.
  • Leg de varkenshaasjes op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.

Paddenstoelenjus

  • Pel en snijd de sjalotjes in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook.
  • Voeg een klontje boter, mosterd en de Provençaalse kruiden toe. Bak op hoog vuur. Voeg na circa 2 minuten een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en breng de jus op smaak met zout en peper.

Groente

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Giet de broccoli af en serveer bij de varkenshaas en aardappels. 

Ingredienten

4
Personen

Varkenshaas met paddenstoelen

  • 2 Varkenshaasjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 700 g aardappelschijfjes voorgekookt
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 1 klontje roomboter
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 2 stronken broccoli
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
13