De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber

Deze varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber staat al binnen een half uur op tafel. Een perfect gerecht voor een doordeweekse dag!

30 min kooktijd
Varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Slastamppot

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk.

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern en snijd de bladeren fijn. Snijd de onderkant van de little gems. Pluk de bladeren en snijd de bladeren fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Roer de kropsla, little gem en de bosuitjes door de aardappelpuree.

Gestoofde vanille-rabarber

Schil en snijd de rabarber in grove stukken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water, suiker, vanillemerg en het vanillestokje aan de kook. Voeg de rabarber toe en stoof de rabarber op laag vuur met de deksel op de pan in circa 12 minuten gaar.

Varkenshaas

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Leg de plakjes ontbijtspek uit op het aanrecht en rol de varkenshaas in het spek. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in circa 15 minuten rondom goudbruin. Leg de varkenshaas op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker