Varkensfilet met honinggroente

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Groente

Breng een pan met water aan de kook.

Schil de wortelen, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes.

Snijd de broccoli in roosjes.

Kook de groente in circa 3 minuten beetgaar.

Giet de groente af en spoel ze af met koud water.

De varkensfilets

Stamp de korianderzaadjes fijn met een vijzel of de onderkant van een platte kom of pan.

Meng de korianderzaadjes, chilivlokken en zout in een kom.

Meng de varkensfilet met de specerijen.

Verhit olie in een koekenpan. Bak de varkensfilets, met deksel op de pan, aan elke kant circa 5 minuten.

Haal de filets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.

Voeg de boter, honing, wortelen en broccoli toe aan de pan en bak circa 2 minuten.

De rijst afmaken

Rooster de pijnboom – en zonnebloempitjes in een pan.

Roer ze door de rijst

 

Ingredienten

4
Personen

Varkensfilet met honinggroente

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 bos wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 1 tl zeezout
  • 4 varkenslapjes a 100 g per stuk
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 2 el honing
  • 1 el pompoenpitjes
  • 1 el zonnebloempitjes
Geef je waardering
1