Utrechtse vijfschaft met mosterdsaus

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rookworst

Breng een pan met water aan de kook en zet het vuur laag. Wel de rookworst circa 20 minuten. Halveer de rookworsten.

Utrechtse vijfschaft

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kook de aardappels en uien in circa 15 minuten gaar. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in repen. Voeg circa de laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels de bospenen toe en de appels weer twee minuten later. Roer vlak voor het afgieten de bruine bonen erdoor. Giet alles af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Mosterdsaus

Laat de boter in een pan volledig uitbruisen. Voeg de bloem toe en bak de bloem circa 3 minuten.Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Snijd de augurken in blokjes. Voeg de mosterd, augurken en zilveruitjes toe aan de pan en laat circa 5 minuten onder constant roeren doorkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Utrechtse vijfschaft

  • 2 slagersrookworsten
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 uien
  • 1 bosje bospenen
  • 2 goudreinetten
  • 400 g bruine bonen, pot

Mosterdsaus

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 250 ml melk
  • 4 augurken
  • 2 el gladde mosterd
  • 1 el grove mosterd
  • 25 g zilveruitjes
Geef je waardering
3