De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

utrechtse vijfschaft met mosterdsaus

Een heerlijke variatie op de "Hollandse pot" uit de provincie Utrecht!

30 MIN
Utrechtse vijfschaft met mosterdsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Rookworst

Breng een pan met water aan de kook en zet het vuur laag. Wel de rookworst circa 20 minuten. Halveer de rookworsten.

Utrechtse vijfschaft

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen. Kook de aardappels en uien in circa 15 minuten gaar. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in repen. Voeg circa de laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels de bospenen toe en de appels weer twee minuten later. Roer vlak voor het afgieten de bruine bonen erdoor. Giet alles af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Mosterdsaus

Laat de boter in een pan volledig uitbruisen. Voeg de bloem toe en bak de bloem circa 3 minuten.Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Snijd de augurken in blokjes. Voeg de mosterd, augurken en zilveruitjes toe aan de pan en laat circa 5 minuten onder constant roeren doorkoken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker