De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

urker dikkoek

De naam verklapt het misschien al een beetje... Deze Urker dikkoek is lekker vullend. Een heerlijk streekgerecht met rozijnen en spek, afgetopt met een warme, zoete custard-saus.

20 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Urker Dikkoek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De naam verklapt het misschien al een beetje... Deze Urker dikkoek is lekker vullend. Een heerlijk streekgerecht met rozijnen en spek, afgetopt met een warme, zoete custard-saus.

Bereidingswijze

Dikkoek

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 150 °C. Wel de rozijnen circa 20 minuten in lauw water.

Stap 2:
Meng in een kom de melk, eieren, meel, zout en de vanillesuiker tot een egaal beslag. Voeg de gewelde rozijnen toe.

Stap 3:
Beboter de tulbandvorm en bekleed deze met de plakjes spek. Schenk het beslag in de vorm en bak in circa 90 minuten goudbruin en gaar.

Saus
Meng de custard met een scheutje melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de custard toe. Roer totdat de saus dikker is geworden en meng de boter erdoor. Breng de saus op smaak met stroop.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker