Tutti Frutti stoofschotel

29
Makkelijk
Tutti Frutti stoofschotel

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Couscous

  • Breng het water aan de kook.
  • Strooi de couscous in een ruime kom en verkruimel het bouillonblokje erover.
  • Schenk het water op de couscous tot de couscous 1 centimeter onder staat en dek af met plasticfolie.

Tuttifrutti stoofschotel

  • Snijd de kippendijen in stukken.
  • Schil en rasp de gember.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en voeg de kippendijen toe.
  • Bestrooi de kip met gember, paprikapoeder, kaneel, zout en peper.
  • Zet het vuur hoog en bak de kip om en om goudbruin.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en roer de bloemkool door de kip.
  • Verwijder eventuele pitten uit de tuttifrutti.
  • Voeg tuttifrutti, tomatenblokjes en het sap van de sinaasappel toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en stoof de kippendijen in circa 15 minuten gaar.
  • Verhit een pan, rooster de cashewnoten goudbruin en hak de noten.
  • Roer de couscous door met een vork.
  • Serveer de couscous met de tuttifrutti stoofschotel en bestrooi met de cashewnoten.

Ingredienten

4
Personen

TuttiFrutti stoofschotel

  • 1 l water
  • 300 g couscous
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 g kippendijen
  • 1 cm verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bloemkool
  • 300 g tutti frutti
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 100 g cashewnoten

Extra nodig:

  • plasticfolie
Tutti Frutti stoofschotel
Geef je waardering
29