Couscous
- Breng het water aan de kook.
- Strooi de couscous in een ruime kom en verkruimel het bouillonblokje erover.
- Schenk het water op de couscous tot de couscous 1 centimeter onder staat en dek af met plasticfolie.
Tuttifrutti stoofschotel
- Snijd de kippendijen in stukken.
- Schil en rasp de gember.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan en voeg de kippendijen toe.
- Bestrooi de kip met gember, paprikapoeder, kaneel, zout en peper.
- Zet het vuur hoog en bak de kip om en om goudbruin.
- Snijd de bloemkool in roosjes en roer de bloemkool door de kip.
- Verwijder eventuele pitten uit de tuttifrutti.
- Voeg tuttifrutti, tomatenblokjes en het sap van de sinaasappel toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en stoof de kippendijen in circa 15 minuten gaar.
- Verhit een pan, rooster de cashewnoten goudbruin en hak de noten.
- Roer de couscous door met een vork.
- Serveer de couscous met de tuttifrutti stoofschotel en bestrooi met de cashewnoten.
0 reacties