De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse pizza met salade

30 min (voor)bereidingstijd
Turkse pizza met salade

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op160 °C.

Lahmacun

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Pureer, met de staafmixer, de ui, paprika’s, tomatenblokjes, en harissa tot een gladde puree.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Breng in een grote kom het gehakt op smaak met zout en peper en meng de puree, peterselie en een scheut olijfolie erdoor.
  • Smeer het gehaktmengsel uit over de wraps.
  • Bak de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 5 minuten gaar.

Turkse salade

  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng in een kom olijfolie, knoflook en zout en peper.
  • Rasp de helft van de citroen boven de kom en voeg dit samen met het sap van de citroenen toe.
  • Verwijder de harde kern van sla en scheur de sla in stukken.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne ringen.
  • Halveer de tomaten.
  • Meng de sla en ui door de dressing.
  • Voeg de tomaten en walnoten toe en brokkel de feta erover.
  • Serveer de salade bij de lahmacun

Tip: Je kunt in plaats van 4 grote wraps ook 8 kleine wraps of roti vellen gebruiken. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker