Turkse pizza met salade

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op160 °C.

Lahmacun

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Pureer, met de staafmixer, de ui, paprika’s, tomatenblokjes, en harissa tot een gladde puree.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Breng in een grote kom het gehakt op smaak met zout en peper en meng de puree, peterselie en een scheut olijfolie erdoor.
  • Smeer het gehaktmengsel uit over de wraps.
  • Bak de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 5 minuten gaar.

Turkse salade

  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng in een kom olijfolie, knoflook en zout en peper.
  • Rasp de helft van de citroen boven de kom en voeg dit samen met het sap van de citroenen toe.
  • Verwijder de harde kern van sla en scheur de sla in stukken.
  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne ringen.
  • Halveer de tomaten.
  • Meng de sla en ui door de dressing.
  • Voeg de tomaten en walnoten toe en brokkel de feta erover.
  • Serveer de salade bij de lahmacun

Tip: Je kunt in plaats van 4 grote wraps ook 8 kleine wraps of roti vellen gebruiken. 

Ingredienten

4
Personen

Lahmacun

  • 1 ui
  • 2 puntpaprika's
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el harissa
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 350 g rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 4 wraps

Turkse salade

  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie vergine
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 citroenen
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 el walnoten
  • 150 g feta

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
16