- Verwarm de oven voor op160 °C.
Lahmacun
- Pel en snipper de ui.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
- Pureer, met de staafmixer, de ui, paprika’s, tomatenblokjes, en harissa tot een gladde puree.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Breng in een grote kom het gehakt op smaak met zout en peper en meng de puree, peterselie en een scheut olijfolie erdoor.
- Smeer het gehaktmengsel uit over de wraps.
- Bak de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 5 minuten gaar.
Turkse salade
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Meng in een kom olijfolie, knoflook en zout en peper.
- Rasp de helft van de citroen boven de kom en voeg dit samen met het sap van de citroenen toe.
- Verwijder de harde kern van sla en scheur de sla in stukken.
- Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne ringen.
- Halveer de tomaten.
- Meng de sla en ui door de dressing.
- Voeg de tomaten en walnoten toe en brokkel de feta erover.
- Serveer de salade bij de lahmacun
Tip: Je kunt in plaats van 4 grote wraps ook 8 kleine wraps of roti vellen gebruiken.
0 reacties