De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tulband met sinaasappel-roomkaasglazuur

Zet een lekkere tulband op tafel met behulp van dit gemakkelijke recept. Wat deze cake zo speciaal maakt? De sinaasappel-roomkaasglazuur natuurlijk 

70 MIN
KLASSIEK TULBANd

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Zet een lekkere tulband op tafel met behulp van dit gemakkelijke recept. Wat deze cake zo speciaal maakt? De sinaasappel-roomkaasglazuur natuurlijk. 

Bereidingswijze

Moscovisch beslag
1) Verwarm de oven op 160 ºC. Bak de walnoten voor 10 minuten in de oven. Hussel na 5 minuten door met een lepel. Haal uit de oven en hak in grove stukken.

2) Splits de eieren nu en doe de eidooiers in een hittebestendige kom die hitte goed geleid. Zet een kleine steelpan op waar de kom op past en niet in wegzakt. Doe hier een laagje water in en verwarm dit tegen de kook aan. Zet de eidooiers met de helft van de suiker op de steelpan en verwarm deze au bain-marie tot de suiker helemaal is opgelost. Giet het nu over in de keukenmachine en klop het op hoog tempo op. In een andere (vetvrije!) kom klop je ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Gebruik een spatel om de eiwitten voorzichtig door de eidooiers te vouwen. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.

3) Doe nu de boter in een klein pannetje en smelt die op niet te hoog vuur. Laat iets afkoelen als eenmaal gesmolten. Gebruik nu een spatel om de gesmolten boter en de bloem door je eimengsel te vouwen.

4) Meng daarna de walnoten erdoorheen. Vet de tulband in en giet het beslag erin. Bak in circa 40-50 min goudbruin en gaar. Laat de tulband afkoelen en haal daarna uit de bakvorm.

Sinaasappel-roomkaasglazuur
1) Doe de boter in een kom en mix deze in een paar minuten tot romig. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe en mix verder tot een luchtig en stevig glazuur. Voeg de sinaasappelrasp toe en meng kort erdoor. Decoreer de tulbandcake met het glazuur en extra sinaasappelrasp.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker