Zet een lekkere tulband op tafel met behulp van dit gemakkelijke recept. Wat deze cake zo speciaal maakt? De sinaasappel-roomkaasglazuur natuurlijk. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Moscovisch beslag

  • 180 g walnoten
  • 9 eieren
  • 262 g suiker
  • 135 g boter
  • 225 g bloem

Sinaasappel-roomkaasglazuur

  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl sinaasappelrasp

Extra nodig

  • tulbandvorm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Moscovisch beslag 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 160 ºC. Bak de walnoten voor 10 minuten in de oven. Hussel na 5 minuten door met een lepel. Haal uit de oven en hak in grove stukken. 

Stap 2: 
Splits de eieren en verwarm de eidooiers met de helft van de suiker au-bain-marie tot de suiker is opgelost. Klop daarna stevig in de keukenmachine. Klop daarna in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door de eidooiers. 
 
Stap 3: 
Smelt de boter. Spatel de gesmolten boter samen met de bloem door het eimengsel. Meng daarna de walnoten erdoorheen. Vet de tulband in en giet het beslag erin. Bak in circa 40-50 min goudbruin en gaar. Laat de tulband afkoelen en haal daarna uit de bakvorm. 

Sinaasappel-roomkaasglazuur 
Doe de boter in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe en klop tot een luchtig en stevig glazuur. Voeg dan de sinaasappelrasp toe en meng kort door het glazuur. Decoreer de tulband met het glazuur en sinaasappelrasp

Geef je waardering

3
KLASSIEK TULBANd
KLASSIEK TULBAND