Rode paprikasaus
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en kook de paprika’s in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Pureer de saus met de staafmixer.
Tortilla-pizzasalade
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tortilla’s in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in plakjes en meng de oregano erdoor. Snijd de olijven in ringetjes. Schep een lepel paprikasaus op de tortilla’s en besmeer de tortilla’s ermee. Verdeel de ui, tomaten, olijven, rucola en de Parmaham over de tortilla’s. Besprenkel met de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Serveren
Leg de tortilla-pizzasalades op borden.
0 reacties