Tortilla-pizzasalade met rode paprikasaus

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rode paprikasaus

Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en kook de paprika’s in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Pureer de saus met de staafmixer.

Tortilla-pizzasalade

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de tortilla’s in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in plakjes en meng de oregano erdoor. Snijd de olijven in ringetjes. Schep een lepel paprikasaus op de tortilla’s en besmeer de tortilla’s ermee. Verdeel de ui, tomaten, olijven, rucola en de Parmaham over de tortilla’s. Besprenkel met de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Serveren

Leg de tortilla-pizzasalades op borden.

Ingredienten

4
Personen

Tortilla-pizzasalade met rode paprikasaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 (volkoren) tortilla's
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 4 roma tomaten
  • 2 el zwarte olijven
  • 75 g rucola
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 g Parmaham in dunne plakjes
  • olijfolie extra vierge
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
3