• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
• Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
• Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak circa 5 minuten mee.
• Snijd de courgette in kleine blokjes en bak in de pan in circa 5 minuten zacht.
• Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan.
• Ris de tijm boven de pan.
• Stoof de groente, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
Macaroni met olijven-tonijntapenade
• Kook de macaroni volgens de bereidingswijze van de verpakking.
• Laat de tonijn uitlekken op een zeef.
• Pureer met een staafmixer de olijven en een flinke scheut olijfolie extra vierge grof en roer de tonijn erdoor.
• Giet de macaroni af en roer de olijven-tonijntapenade erdoor.
Serveren
Verdeel de macaroni met over borden en schep de gestoofde groente in het midden van het bord. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
0 reacties