Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde groente

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 takjes tijm
  • 4 tomaten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Macaroni met olijven-tonijntapenade

  • 300 g meergranenmacaroni
  • 2 blikjes macaroni
  • 200 g groene pitloze olijven
  • olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
Gestoofde groente
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
• Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
• Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak circa 5 minuten mee.
• Snijd de courgette in kleine blokjes en bak in de pan in circa 5 minuten zacht.
• Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan.
• Ris de tijm boven de pan.
• Stoof de groente, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar. Voeg indien nodig een scheutje water toe.

Macaroni met olijven-tonijntapenade

• Kook de macaroni volgens de bereidingswijze van de verpakking.
• Laat de tonijn uitlekken op een zeef.
• Pureer met een staafmixer de olijven en een flinke scheut olijfolie extra vierge grof en roer de tonijn erdoor.
• Giet de macaroni af en roer de olijven-tonijntapenade erdoor.

Serveren
Verdeel de macaroni met over borden en schep de gestoofde groente in het midden van het bord. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Geef je waardering

13
Tonijn voor de kleintjes