Tonijn quesadilla's

43
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bereiding:

Snijd de bosuien fijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
Laat de maïs uitlekken. Pluk en snijd de koriander fijn.

Meng de bosui, radijs, limoenrasp en -sap, maïs en de helft van de koriander in een kom. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de tomaatjes in vieren. Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de tomaatjes, ui en paprika.
Rasp de kaas.

Verdeel het tonijnmengsel over de helft van de tortilla’s, bestrooi met de kaas en de rest van de koriander. Dek af met de rest van de tortilla’s en druk licht aan.

Verwarm een koekenpan en bak de quesadilla’s zonder olie in de pan rondom in circa 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

 

Serveren
Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade en sour cream.

Ingredienten

4
Personen

  • 3 bosuien
  • 1 bos radijsjes
  • 1 limoen
  • 300 g maïs uit blik
  • 1 bosje koriander
  • olijfolie
  • 200 g langwerpige snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 2 blikjes tonijn in water (160 gram per blik)
  • 150 g extra belegen kaas
  • 8 meergranen tortilla's
  • 125 ml sour cream
  • fijne rasp
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
43