De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomaatjes van oranje

30 min (voor)bereidingstijd
Tomaatjes van Oranje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Egg in a basket

  • Besmeer beide kanten van de boterhammen met boter. Steek met een drinkglas het middenstuk van de sneetjes eruit. Verhit een pan en bak de boterhammen met het gat erin op een kant in circa 2 minuten goudbruin. Draai het brood om en breek een eitje in het kuiltje. Bak het eitje, met deksel op de pan, in circa 5 minuten gaar.

Tomaatjes van oranje

  • Meng voor de dressing in een grote kom het vocht van de Amsterdamse uien, grove mosterd en zonnebloemolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer en de tomaten in blokjes.
  • Snijd de Amsterdamse uien doormidden. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Pluk de bladeren van de sla. Laat de bruine bonen uitlekken op een zeef.
  • Meng de tomaten, komkommer, Amsterdamse uien, kaas, bruine bonen en de kropsla door de dressing. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker