De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomaat in de hoofdrol met gamba’s

Pel de knoflook en snijd de tomaten in parten. Pureer de knoflook, tomaten en basilicum in de blender en breng op smaak met peper. Schep de puree in een zeef en laat dit boven een pan in de koeling circa 30 minuten uitlekken. Druk met een lepel de tomatenpuree goed uit boven de pan.

40 MIN
Tomaat in de hoofdrol met gamba’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Tomaten hangop
Pel de knoflook en snijd de tomaten in parten. Pureer de knoflook, tomaten en basilicum in de blender en breng op smaak met peper. Schep de puree in een zeef en laat dit boven een pan in de koeling circa 30 minuten uitlekken. Druk met een lepel de tomatenpuree goed uit boven de pan. Meng 3 eetlepels van de puree door de yoghurt.

Gebakken tomaten met gamba’s
Snijd de tomaten in partjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de tomaten op middelhoog vuur. Snijd de schil van de sinaasappels snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes uit. Knijp de uitgesneden sinaasappel goed uit. Pluk de frisee en breng de frisee op smaak met zout, peper, sinaasappelsap en olie. Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de gamba’s circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak de gamba’s nog circa 2 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de gamba’s op de salade en schep er een ruime lepel tomaten hangop op.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker