De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

toffee-macadamiacake

60 min kooktijd
Toffee-macadamiacake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Macadamiacake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de basterdsuiker smeuïg en voeg één voor één de eieren toe. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en bestrooi het beslag met de macadamianoten en de chocolade-toffeesnoepjes. Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker. Voeg de room voorzichtig toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Schep de karamelsaus in een cornetje en spuit banen saus over de macadamiacake. Schaaf met een mesje de chocolade eroverheen. Snijd de cake in gelijke stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker