Macadamiacake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de basterdsuiker smeuïg
en voeg één voor één de eieren toe. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer
tot een glad beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het
beslag over de vorm en bestrooi het beslag met de macadamianoten en de
chocolade-toffeesnoepjes. Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat
de cake afkoelen.
Karamelsaus
Karamelliseer de suiker. Voeg de room voorzichtig toe. Breng aan de kook en
roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter
erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Schep de karamelsaus in een cornetje en
spuit banen saus over de macadamiacake. Schaaf met een mesje de chocolade
eroverheen. Snijd de cake in gelijke stukken.
0 reacties