Toffee-macadamiacake

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Macadamiacake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de basterdsuiker smeuïg en voeg één voor één de eieren toe. Meng het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en bestrooi het beslag met de macadamianoten en de chocolade-toffeesnoepjes. Bak de cake in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker. Voeg de room voorzichtig toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen. Schep de karamelsaus in een cornetje en spuit banen saus over de macadamiacake. Schaaf met een mesje de chocolade eroverheen. Snijd de cake in gelijke stukken.

Ingredienten

16
Porties

Macadamiacake

  • 150 g roomboter
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g macadamianoten
  • 15 chocolade-toffeesnoepjes

Karamelsaus

  • 75 g suiker
  • 50 g slagroom
  • 50 g roomboter
  • 1 reep pure chocolade

Extra nodig

  • bakvorm van 21x21 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
2