De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tiramisu-muffins

Twee zoete favorieten samengevoegd tot één recept? Deze tiramisu-muffins wil je gewoon proberen. 

30 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
30 min wachttijd
tiramisu-muffin op schotel

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Dat 1+1 altijd 2 is, bewijst deze knaller van een combinatie. Tiramisu + muffins is in één woord onweerstaanbaar. Oh ja: had ik al gezegd dat deze ook nog eens zijn gevuld met karamel?"

Bereidingswijze

Tiramisu-muffins

  1. Smelt de boter.

  2. Meng de karnemelk met de yoghurt, vanille-extract, olie, suiker, zout, oploskoffie en gesmolten boter in een grote mengkom. Roer goed door met een garde.

  3. Zeef hierboven zelfrijzend bakmeel en baking soda. Meng voorzichtig met een spatel tot alles net is gemengd. Laat het beslag 30 minuten rusten.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bekleed een muffinbakvorm met bakpapier (of muffinvormpjes). Vul elk vormpje tot aan de rand met beslag.

  6. Bak de muffins op 180 °C voor ca. 15 tot 20 minuten. Laat ze volledig afkoelen.

Karamel-koffievulling

  1. Smelt de suiker op laag vuur in een pan met een dikke bodem totdat het amberkleurig is. Voeg de boter toe en roer door.

  2. Als de boter is gesmolten voeg je de slagroom toe. Let op: dit gaat flink borrelen. Roer door en voeg het zout en de oploskoffie toe. 

  3. Haal de karamel van het vuur en laat afkoelen.

  4. Snijd het kapje van de afgekoelde muffins open. Giet of spuit er de karamelvulling in en doe het kapje er weer op.

Mascarponefrosting

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf.

  2. Roer de mascarpone door de slagroom. 

  3. Smeer de frosting over de afgekoelde muffins. Bestrooi met cacaopoeder en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker