Tiramisu-muffins
-
Smelt de boter.
-
Meng de karnemelk met de yoghurt, vanille-extract, olie, suiker, zout, oploskoffie en gesmolten boter in een grote mengkom. Roer goed door met een garde.
-
Zeef hierboven zelfrijzend bakmeel en baking soda. Meng voorzichtig met een spatel tot alles net is gemengd. Laat het beslag 30 minuten rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bekleed een muffinbakvorm met bakpapier (of muffinvormpjes). Vul elk vormpje tot aan de rand met beslag.
-
Bak de muffins op 180 °C voor ca. 15 tot 20 minuten. Laat ze volledig afkoelen.
Karamel-koffievulling
-
Smelt de suiker op laag vuur in een pan met een dikke bodem totdat het amberkleurig is. Voeg de boter toe en roer door.
-
Als de boter is gesmolten voeg je de slagroom toe. Let op: dit gaat flink borrelen. Roer door en voeg het zout en de oploskoffie toe.
-
Haal de karamel van het vuur en laat afkoelen.
-
Snijd het kapje van de afgekoelde muffins open. Giet of spuit er de karamelvulling in en doe het kapje er weer op.
Mascarponefrosting
-
Klop de slagroom met de suiker stijf.
-
Roer de mascarpone door de slagroom.
-
Smeer de frosting over de afgekoelde muffins. Bestrooi met cacaopoeder en serveer.
0 reacties