Thaise kipburgers

6
Makkelijk
Thaise kipburgers

Ingredienten

4
Personen

Thaise kipburgers

  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 boerenbrood
  • 1 stengel citroengras
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el rode currypasta
  • 1 el vissaus
  • 400 g kipgehakt
  • zonnebloemolie
  • 1 winterpeen
  • 2 rauwe rode bieten
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 2 el vissaus

Extra nodig

  • grillpan
  • rasp
  • staafmixer

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel de knoflook.
  • Snijd 5 plakken van het boerenbrood. Verwijder de korsten van 1 plak brood.
  • Verwijder de buitenste bladen van het citroengras en snijd het citroengras in grove stukken.
  • Maal in het bakje van de staafmixer de knoflook, citroengras en het brood zonder korst tot een fijn broodkruim.
  • Pluk en snijd de koriander.
  • Verwarm de grillpan.
  • Meng het broodkruim, koriander, rode currypasta en de vissaus met het kipgehakt. Maak van het gehaktmengsel één burger per persoon. Bestrijk ze met zonnebloemolie en gril de burgers in circa 8 minuten om en om gaar.
  • Schil de winterpeen en de bieten. Rasp de winterpeen, bieten en de komkommer.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Meng de winterpeen, bieten, komkommer en tomaatjes in een kom. Voeg de azijn, suiker en vissaus toe en meng goed door.

Serveren
  • Verdeel de gesneden boterhammen over borden. Schep een lepel rauwkost op de boterhammen. Leg de kipburgers op de rauwkost en serveer de rest van de rauwkost ernaast.
Thaise kipburgers
Geef je waardering
6