- Pel de knoflook.
- Snijd 5 plakken van het boerenbrood. Verwijder de korsten van 1 plak brood.
- Verwijder de buitenste bladen van het citroengras en snijd het citroengras in grove stukken.
- Maal in het bakje van de staafmixer de knoflook, citroengras en het brood zonder korst tot een fijn broodkruim.
- Pluk en snijd de koriander.
- Verwarm de grillpan.
- Meng het broodkruim, koriander, rode currypasta en de vissaus met het kipgehakt. Maak van het gehaktmengsel één burger per persoon. Bestrijk ze met zonnebloemolie en gril de burgers in circa 8 minuten om en om gaar.
- Schil de winterpeen en de bieten. Rasp de winterpeen, bieten en de komkommer.
- Halveer de tomaatjes.
- Meng de winterpeen, bieten, komkommer en tomaatjes in een kom. Voeg de azijn, suiker en vissaus toe en meng goed door.
Serveren
- Verdeel de gesneden boterhammen over borden. Schep een lepel rauwkost op de boterhammen. Leg de kipburgers op de rauwkost en serveer de rest van de rauwkost ernaast.
0 reacties