Thaise kipburgers

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel de knoflook.
  • Snijd 5 plakken van het boerenbrood. Verwijder de korsten van 1 plak brood.
  • Verwijder de buitenste bladen van het citroengras en snijd het citroengras in grove stukken.
  • Maal in het bakje van de staafmixer de knoflook, citroengras en het brood zonder korst tot een fijn broodkruim.
  • Pluk en snijd de koriander.
  • Verwarm de grillpan.
  • Meng het broodkruim, koriander, rode currypasta en de vissaus met het kipgehakt. Maak van het gehaktmengsel één burger per persoon. Bestrijk ze met zonnebloemolie en gril de burgers in circa 8 minuten om en om gaar.
  • Schil de winterpeen en de bieten. Rasp de winterpeen, bieten en de komkommer.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Meng de winterpeen, bieten, komkommer en tomaatjes in een kom. Voeg de azijn, suiker en vissaus toe en meng goed door.

Serveren
  • Verdeel de gesneden boterhammen over borden. Schep een lepel rauwkost op de boterhammen. Leg de kipburgers op de rauwkost en serveer de rest van de rauwkost ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Thaise kipburgers

  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 boerenbrood
  • 1 stengel citroengras
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 el rode currypasta
  • 1 el vissaus
  • 400 g kipgehakt
  • zonnebloemolie
  • 1 winterpeen
  • 2 rauwe rode bieten
  • 1 komkommer
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 2 el vissaus

Extra nodig

  • grillpan
  • rasp
  • staafmixer
Geef je waardering
6