Tex-Mex burger

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hamburgers

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kneed het gehakt met paneermeel, ei, een beetje zout en versgemalen peper goed door en vorm er 4 gelijke burgers van.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamburgers in circa 6 minuten om en om goudbruin.
  • Rasp de cheddar.
  • Leg de hamburgers in een ovenschaal en strooi de cheddar eroverheen. Bak de hamburgers in de oven in circa 10 minuten gaar.

Guacamole

  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn met behulp van een vork.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de avocado’s de crème fraîche en de helft van de koriander. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.  

Salade

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de tomaten, zwarte bonen, ui, resterende koriander en een scheutje olie. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tex Mex burgers

  • Halveer de broodjes.
  • Verdeel de burgers, guacamole, een handje tortillachips en de jalapeño slices over de broodjes. Serveer de salade ernaast. Strooi de resterende tortillachips over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Tex-Mex burger

  • 300 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 g harde cheddar
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 bos koriander
  • 75 ml crème fraîche
  • 4 roma tomaten
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 rode ui
  • olijfolie extra vierge
  • 4 italiaanse bollen
  • 1 zak tortillachips
  • 50 g Jalapeño

Extra nodig:

  • rasp
  • ovenschaal
Geef je waardering
9