Teriyakiburgers met Chinese koolsalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Teriyakiburgers

  • Kneed in een kom het gehakt, ei, paneermeel, sesamzaadjes en de teriyakisaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm 4 gelijke burgers.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de teriyakiburgers om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de broodjes doormidden. Bak de broodjes in de pan van de burgers in circa 2 minuten goudbruin.

Chinese koolsalade

  • Verwijder de schil van de sinaasappels. Snijd de partjes los. Knijp voor de dressing de sinaasappels uit boven een grote kom. Voeg de sesamzaadjes, honing, water en de teriyakisaus toe.
  • Halveer de Chinese kool en verwijder de kern. Snijd de Chinese kool in gelijke  dunne plakjes.
  • Snijd de radijs in plakjes.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Voeg de sinaasappelpartjes, radijs, Chinese kool en de taugé toe aan de dressing. Breng op smaak met de bieslook, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de teriyakiburgers en de Chinese koolsalade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Teriyakiburgers

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el teriyakisaus
  • arachideolie
  • 4 zachte sesambroodjes

Salade

  • 2 sinaasappels
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el honing
  • 40 ml water
  • 1 el teriyakisaus
  • 0.5 Chinese kool
  • 250 g radijs
  • 150 g taugé
  • 0.5 bosje bieslook
Geef je waardering
1