Teriyaki-risotto

30
Makkelijk
Teriyaki-risotto

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Teriyaki risotto

  • Breng een pan met het water, sojasaus, bruine basterdsuiker, kippenbouillonblokje en de sesamolie aan de kook.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in gelijke, schuine stukken.
  • Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg na circa 7 minuten de asperges en de champignons toe aan de risotto.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de bladpeterselie grof en roer drie vierde door de risotto.

Kipfilet

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng de kip op smaak met een scheutje sojasaus en een beetje versgemalen peper en roer de kip door de risotto.

Serveren

  • Verdeel de teriyaki-risotto over borden. Bestrooi met de resterende bladpeterselie.

Ingredienten

4
Personen

Teriyaki-risotto

  • 700 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 tl sesamolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 g groene asperges
  • 250 g kastanjechampignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 300 g kipfilet
Teriyaki-risotto
Geef je waardering
30