Paprika soep met gegrilde paprika, venkel, courgette en gekookte vogole en mosselen
Voorbereidingen
Snijd de paprika’s in 6 stukken en leg ze in de olijfolie. Grill de zijkanten circa 20 minuten in de grillpan om en om bruin zodat de schil eraf gepelt kan worden.
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn.
Haal het buitenblad van de venkel en snijd deze in repen.
Paprika soep
Fruit de sjalot en de knoflook glazig en voeg hier de venkelrepen en de rest van de paprika aan toe.
Snijd de courgette in vieren en leg 2 stukken apart voor garnituur.
Snijd de andere helft in grove stukken en voeg toe basis voor de soep.
Blus het geheel af met de bouillon en breng rustig aan de kook.
Voeg de saffraan eraan toe.
Rasp de overgebleven venkel fijn en maak dit aan aan met een scheutje pernod.
Snijd het groen van de overgebleven courgette en voeg de kern toe aan de soep.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep door eeen fijn mazige zeef.
Venkel/courgette salade
Snijd het groen van de courgette in repen en met de venkel en pernod mengen.
Gekookte vogole en mosselen
Verwarm een platte pan met brede bodem en voeg de vogole toe. Dek gelijk af met een deksel zodat het vocht niet verdampt. Na circa 1 minuut kunnen de mosselen erbij en blus het geheel af met noilly prat en laat nog circa 3 minuten koken met de deksel op de pan. Zeef het vocht van de schelpen boven de soep om de soep van extra smaak te voorzien. Laat de soep nog circa 5 minuten goed doorkoken.
Eindbereiding / presentatie
Ontvel de gegrilde paprika’s en snijd ze in fijne repen en leg ze in het midden van een verwarmt diep bord.
De venkel/courgette salade kan er bovenop en dresseer het schelpenvlees er omheen en schep de soep er overheen.
0 reacties