In sinaasappelstroop gekonfijte oranje paprika met passievruchtmousse, rozijnen-broodpudding, avocado en geglaceerde ananas
Oranje paprika
- Verwarm de oven voor op 170 ºC .
- Pak 2 paprika’s in in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Haal ze uit de folie en snijd de paprika’s in stukjes.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook in een sauteuse het sinaasappelsap met het vanillemerg, citroenschil en kaneelstokje in tot siroop.
- Schil de overige paprika’s.
- Leg de paprika’s in de sinaasappelstroop en verwarm ze op laag vuur circa 3 minuten.
- Laat ze in de stroop afkoelen.
Broodpudding
- Verwarm de oven voor op 175 °C + 20% stoom
- Snijd het rozijnenbrood in blokjes van circa 2 cm.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Bestrijk vier soufflévormpjes, kopjes of aluminium taartvormpjes met boter
- Klop eieren, slagroom, kokosroom en suiker door elkaar tot een glad en schuimig beslag.
- Meng rozijnenbrood, abrikozen en de gepofte paprika door het beslag.
- Vul de vormen en druk de vulling stevig aan.
- Bak ze afhankelijk van de grootte van de vorm in circa 25 minuten gaar.
- Controleer met een dikke naald of punt van het mes of de kern gestold is.
Passievrucht mousse
- Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees er uit en plet de zaadjes fijn met een lepel.
- Meng mascarpone met de yoghurt en lemoncurd en roer glad, roer er de passievruchten door.
- Schep de mousse in een spuitzak.
Ananas
- Schil de ananas en snijd het hart er uit.
- Snijd mooie blokken van het vruchtvlees.
- Verhit boter in de pan en braad de ananas aan.
- Bestrooi met suiker en laat karamelliseren.
- Voeg een takje tijm toe tijdens het braden.
Eindbereiding
- Snijd de steel van de paprika zodat er een opening ontstaat.
- Vul de paprika’s met de passievruchtmousse.
- Zet ze met opengesneden kant op het bord.
- Snijd de ananas in blokjes van circa 2 centimeter en glaceer ze kort in de overgebleven sinaasappelstroop.
‘Oeuf à la neige’ met coulis van gepofte gele paprika en mango, Honny Cress, Limon Cress, Apple Blossom en pistachekruim
Oeuf a la neige
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot sneeuw.
- Voeg in drie gedeeltes de suiker toe en op het laatst de vanillemerg tot het eiwit in stijve pieken blijft staan.
- Breng in een brede sauteuse melk met het steranijspoeder aan de kook.
- Vorm met behulp van twee eetlepels quenelles van het geklopte eiwit en laat deze in de hete melk glijden.
- Draai ze na circa 3 minuten om en laat de andere kant gaar worden.
- Haal de quenelles met een schuimspaan uit de melk, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Coulis paprika-mango
- Verwarm de oven voor op 170 ºC .
- Pof de paprika’s in aluminiumfolie in de oven in circa 45 minuten.
- Pel de paprika’s als ze nog lauwwarm zijn.
- Pureer de paprika met mango in de blender tot een gladde coulis. Schenk eventueel door een zeef.
- De coulis mag niet te dik zijn. De ‘oeufs’ moeten drijven in de coulis.
Presentatie
- Schenk de paprika-mango coulis in een diep bord.
- Leg er een ‘oeuf à la neige’ in.
- Leg er Limon Cress, Honney Cress en Apple Blossom op.
- Strooi er fijngestampte / gevijzelde pistache over.
0 reacties