The Taste of Cooking: Oranje en gele paprika

0
Gemiddeld
The Taste of Cooking: Oranje en gele paprika

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

In sinaasappelstroop gekonfijte oranje paprika met passievruchtmousse, rozijnen-broodpudding, avocado en geglaceerde ananas

Oranje paprika

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC .
  • Pak 2 paprika’s in in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Haal ze uit de folie en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook in een sauteuse het sinaasappelsap met het vanillemerg, citroenschil en kaneelstokje in tot siroop.
  • Schil de overige paprika’s.
  • Leg de paprika’s in de sinaasappelstroop en verwarm ze op laag vuur circa 3 minuten.
  • Laat ze in de stroop afkoelen. 

Broodpudding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C + 20% stoom
  • Snijd het rozijnenbrood in blokjes van circa 2 cm.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Bestrijk vier soufflévormpjes, kopjes of aluminium taartvormpjes met boter
  • Klop eieren, slagroom, kokosroom en suiker door elkaar tot een glad en schuimig beslag.
  • Meng rozijnenbrood, abrikozen en de gepofte paprika door het beslag.
  • Vul de vormen en druk de vulling stevig aan.
  • Bak ze afhankelijk van de grootte van de vorm in circa 25 minuten gaar.
  • Controleer met een dikke naald of punt van het mes of de kern gestold is.

Passievrucht mousse

  • Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees er uit en plet de zaadjes fijn met een lepel.
  • Meng mascarpone met de yoghurt en lemoncurd en roer glad, roer er de passievruchten door.
  • Schep de mousse in een spuitzak.

Ananas

  • Schil de ananas en snijd het hart er uit.
  • Snijd mooie blokken van het vruchtvlees.
  • Verhit boter in de pan en braad de ananas aan.
  • Bestrooi met suiker en laat karamelliseren.
  • Voeg een takje tijm toe tijdens het braden.

Eindbereiding

  • Snijd de steel van de paprika zodat er een opening ontstaat.
  • Vul de paprika’s met de passievruchtmousse.
  • Zet ze met opengesneden kant op het bord.
  • Snijd de ananas in blokjes van circa 2 centimeter en glaceer ze kort in de overgebleven sinaasappelstroop.

‘Oeuf à la neige’ met coulis van gepofte gele paprika en mango, Honny Cress, Limon Cress, Apple Blossom en pistachekruim

Oeuf a la neige

  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot sneeuw.
  • Voeg in drie gedeeltes de suiker toe en op het laatst de vanillemerg tot het eiwit in stijve pieken blijft staan.
  • Breng in een brede sauteuse melk met het steranijspoeder aan de kook.
  • Vorm met behulp van twee eetlepels quenelles van het geklopte eiwit en laat deze in de hete melk glijden.
  • Draai ze na circa 3 minuten om en laat de andere kant gaar worden.
  • Haal de quenelles met een schuimspaan uit de melk, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Coulis paprika-mango

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC .
  • Pof de paprika’s in aluminiumfolie in de oven in circa 45 minuten.
  • Pel de paprika’s als ze nog lauwwarm zijn.
  • Pureer de paprika met mango in de blender tot een gladde coulis. Schenk eventueel door een zeef.
  • De coulis mag niet te dik zijn. De ‘oeufs’ moeten drijven in de coulis.

Presentatie

  • Schenk de paprika-mango coulis in een diep bord.
  • Leg er een ‘oeuf à la neige’ in.
  • Leg er Limon Cress, Honney Cress en Apple Blossom op.
  • Strooi er fijngestampte / gevijzelde pistache over. 

Ingredienten

4
Personen

Oranje paprika

  • 4 kleine oranje paprika's
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 0.5 citroen

Broodpudding

  • 1 grote oranje paprika
  • 4 sneetjes rozijnenbrood (2 dagen oud)
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 klontje boter
  • 2 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 100 ml kokosroom
  • 25 g rietsuiker

Passievrucht mousse

  • 4 passievruchten
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 200 g mascarpone
  • 1 el lemon curd

Ananas

  • 1 kleine ananas
  • boter
  • 1 takje tijm

Oeuf a la neige

  • 4 eiwitten
  • 110 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 700 ml melk
  • 1 tl steranijs

Coulis paprika-mango

  • 2 gele paprika's
  • 1 rijpe mango

Overig

  • 1 bakje honny cress
  • 1 bakje limoencress
  • Apple Blossom
  • 75 g pistachegruis
Geef je waardering
0