De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: oranje en gele paprika

In sinaasappelstroop gekonfijte oranje paprika met passievruchtmousse, rozijnen-broodpudding, avocado en geglaceerde ananas

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Oranje en gele paprika

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

In sinaasappelstroop gekonfijte oranje paprika met passievruchtmousse, rozijnen-broodpudding, avocado en geglaceerde ananas

Oranje paprika

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC .
  • Pak 2 paprika’s in in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Haal ze uit de folie en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook in een sauteuse het sinaasappelsap met het vanillemerg, citroenschil en kaneelstokje in tot siroop.
  • Schil de overige paprika’s.
  • Leg de paprika’s in de sinaasappelstroop en verwarm ze op laag vuur circa 3 minuten.
  • Laat ze in de stroop afkoelen. 

Broodpudding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C + 20% stoom
  • Snijd het rozijnenbrood in blokjes van circa 2 cm.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Bestrijk vier soufflévormpjes, kopjes of aluminium taartvormpjes met boter
  • Klop eieren, slagroom, kokosroom en suiker door elkaar tot een glad en schuimig beslag.
  • Meng rozijnenbrood, abrikozen en de gepofte paprika door het beslag.
  • Vul de vormen en druk de vulling stevig aan.
  • Bak ze afhankelijk van de grootte van de vorm in circa 25 minuten gaar.
  • Controleer met een dikke naald of punt van het mes of de kern gestold is.

Passievrucht mousse

  • Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees er uit en plet de zaadjes fijn met een lepel.
  • Meng mascarpone met de yoghurt en lemoncurd en roer glad, roer er de passievruchten door.
  • Schep de mousse in een spuitzak.

Ananas

  • Schil de ananas en snijd het hart er uit.
  • Snijd mooie blokken van het vruchtvlees.
  • Verhit boter in de pan en braad de ananas aan.
  • Bestrooi met suiker en laat karamelliseren.
  • Voeg een takje tijm toe tijdens het braden.

Eindbereiding

  • Snijd de steel van de paprika zodat er een opening ontstaat.
  • Vul de paprika’s met de passievruchtmousse.
  • Zet ze met opengesneden kant op het bord.
  • Snijd de ananas in blokjes van circa 2 centimeter en glaceer ze kort in de overgebleven sinaasappelstroop.

‘Oeuf à la neige’ met coulis van gepofte gele paprika en mango, Honny Cress, Limon Cress, Apple Blossom en pistachekruim

Oeuf a la neige

  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot sneeuw.
  • Voeg in drie gedeeltes de suiker toe en op het laatst de vanillemerg tot het eiwit in stijve pieken blijft staan.
  • Breng in een brede sauteuse melk met het steranijspoeder aan de kook.
  • Vorm met behulp van twee eetlepels quenelles van het geklopte eiwit en laat deze in de hete melk glijden.
  • Draai ze na circa 3 minuten om en laat de andere kant gaar worden.
  • Haal de quenelles met een schuimspaan uit de melk, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Coulis paprika-mango

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC .
  • Pof de paprika’s in aluminiumfolie in de oven in circa 45 minuten.
  • Pel de paprika’s als ze nog lauwwarm zijn.
  • Pureer de paprika met mango in de blender tot een gladde coulis. Schenk eventueel door een zeef.
  • De coulis mag niet te dik zijn. De ‘oeufs’ moeten drijven in de coulis.

Presentatie

  • Schenk de paprika-mango coulis in een diep bord.
  • Leg er een ‘oeuf à la neige’ in.
  • Leg er Limon Cress, Honney Cress en Apple Blossom op.
  • Strooi er fijngestampte / gevijzelde pistache over. 

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker