De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: mango

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Mango

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Noedelsalade met mango, papaya, bospeen, peultjes en mosselen

Mango

  • Schil de mango.
  • Snijd het vruchtvlees van de pit.
  • Pureer het vruchtvlees samen met het sinaasappelsap en rijstazijn in de blender of met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Schil en snijd de papaya in kleine blokjes.

Noedels koken

  • Breng circa 1,5 liter water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe.
  • Voeg zodra het water begint te schuimen, 1 kopje koud water toe.
  • Breng opnieuw aan de kook.
  • De somen noedels zijn in 2 minuten gaar!
  • Giet direct op een vergiet en spoel het zetmeel af met koud water.
  • Laat de noedels goed uitlekken.

Dressing

  • Meng yuzu, vissaus en gember.
  • Voeg sesamolie toe.
  • Meng er rode peper naar smaak door.
  • Meng de dressing door de noedels.

Mosselen

  • Verwarm de olie in een brede pan.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Schil de wortel en snijd de wortel en venkel in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de groente en kruiden toe en laat dit circa 2 minuten fruiten.
  • Blus de groente af met de witte wijn en laat tot de helft indampen.
  • Voeg de mosselen toe en stoom ze op hoog vuur in gesloten pan in circa 5  minuten (afhankelijk van de grootte). Schud de pan enkele keren op tot de mosselen gelijkmatig open zijn.
  • Giet de mosselen op een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Laat het kookvocht tot eenderde indampen en daarna direct afkoelen.
  • Haal de mosselen uit de schelpen.

Noedelsalade

  • Snijd de lente-ui in smalle dunne stukjes en laat 5 minuten in koud water staan.
  • Schil,en snijd de bospenen in smalle repen en blancheer ze in kokend water.
  • Rang en blancheer de peulen.
  • Meng lente-ui, bospenen, peulen, Ghoa Cress en munt voorzichtig door de salade.
  • Meng er het ingekookte mosselvocht door.

Eindbereiding

  • Leg de noedelsalade in het midden van het bord.
  • Verdeel er de mango, papaya en mosselen over.
  • Lepel de mangosaus rondom. 

Mangosalsa met tijgergarnalen en garnalen ‘vinaigrette’

Mangosalsa

  • Snijd een dikke plak van de mango.
  • Snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes.
  • Haal de schil van het vruchtvlees.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes van een halve centimeter.
  • Ontvel de tomaten halveer ze, snijd het zaad eruit en bestrijk de tomaten met olijfolie. Droog de tomaten op 90 °C.
  • Snijd de half gedroogde tomaten in smalle repen.
  • Snijd de komkommer in blokjes van 3 mm.
  • Meng mango, avocado, tomaat en komkommer en voorzichtig door elkaar.
  • Breng de salsa op smaak met rode peper, limoensap en limoenrasp.

Tijgergarnalen

  • Pel de garnalen.
  • Leg 2 gepelde garnalen op een stuk plastic folie.
  • Leg hier nog een stuk plastic folie bovenop.
  • Plet de garnalen voorzichtig met de zijkant van een mes tot een cirkel van circa 8 cm doorsnede.
  • Breng de garnalenbouillon aan de kook.
  • Laat indampen tot het licht stroperig is.
  • Laat de bouillon tot lauw afkoelen.
  • Roer de olijfolie erdoorheen.

Eindbereiding en presentatie

  • Verdeel de mangosalsa in een smalle ring en leg daarop de geplette garnalen.
  • Verwarm circa 2 minuten in de oven op 175 °C tot het garnalenvlees niet meer glazig is.
  • Leg de ring in het midden van het bord.
  • Lepel de garnalenvinaigrette eromheen.
  • Presenteer het bord met een anijsbloem.

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker