De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

the taste of cooking: couscous

60 min kooktijd
The Taste of Cooking: Couscous

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Couscous salade met 7 groente, gedroogde ‘krent’ tomaatjes, lamsvlees, tahinsaus

Couscous

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Schenk de bouillon op de couscous.
  • Laat 10 minuten wellen.
  • Roer het los met olijfolie

Tomaatjes

  • Ontvel de tomaatjes.
  • Leg de tomaatjes in een brede schaal, bestrooi ze met rietsuiker, zeezout en peper uit de molen. Besprenkel met olijfolie. Leg ze op een bakplaat.
  • Droog ze op 90 °C in de oven tot ze tot ‘krentjes’ zijn ingedroogd.

Lamsvlees

  • Ris en hak de tijm.
  • Kruid de lamsfilet met tijm. Verwarm boter in een koekenpan en braad het lam eerst op de vetkant, draai om en bak tot het vlees rosé is. Laat het daarna enkele minuten rusten alvorens aan te snijden.

Tahin saus

  • Pel en snijd de knoflook. Pers de citroenen uit.
  • Pureer tahin met komijn en knoflook fijn in de blender. Voeg naar smaak het sap van 1 of 2 citroenen toe en pureer nog even in de blender.
  • Voeg er lepel voor lepel ijskoud bronwater bij, zodat een lichte gekleurde saus ontstaat.

Groente

  • Rasp een bloemkoolroos en een stuk romanesco op de fijne rasp in korrels.
  • Snijd de bospenen, courgette, bleekselderij, het binnenste blad van de venkel en de paprika in ’suiker’ brunoise en meng ze door de rasp.

Eindbereiding

  • Verdeel de couscous in een brede ringvorm.
  • Bedek met dun gesneden lauwwarme lamsfilet.
  • Leg er tomaatjes op.
  • Lepel de tahinsaus rondom


Bulgur in karnemelk, fleur de courgette, muntolie, Taggiasche olijven, zoetzure komkommer

  • Spoel de bulgur op een bolzeef af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Schep de bulgur in een brede schaal of kom en schenk er karnemelk over.
  • Laat 2 uur wellen en roer regelmatig.
  • Snijd de komkommer in brunoise.
  • Marineer de komkommer met witte wijnazijn, honing, zeezout en peper uit de molen. Laat circa 15 minuten staan.
  • Laat daarna uitlekken op een zeef en druk al het vocht er uit.
  • Snijd de kleine courgettes in lange schuine plakken en fruit ze licht in olijfolie.
  • Bulgur; verwarm olijfolie in een pan met een dikke bodem en roer er 75 gram bulgur per persoon door.
  • Je bakt de korrels tot het lekker gaat ruiken en dan schenk je er zoveel water bij dat er een ruime centimeter water boven de korrels staat. Kook de bulgur met een deksel op de pan in 10 circa minuten zachtjes gaar.
  • De kooktijd hangt natuurlijk samen met de grofte van de korrels.
  • Meng komkommer en olijven door de bulghur.
  • Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.
  • Voeg eventueel nog olijfolie toe.
  • Vouw de courgettebloem voorzichtig open, vul met bulgur.
  • Leg op het bord, laat de bulgur iets uit de courgette komen.
  • Leg de courgetteplakjes rondom.
  • Blender de munt met de olijfolie tot er een knal groene olie ontstaat.
  • Sprenkel er muntolie over.

In The Taste of Cooking neemt Meesterkok Angélique Schmeinck je mee op smaakavontuur.  Zij laat je zien dat ingrediënten hun eigen favoriete smaakvrienden hebben, hoe je smaken creëert en hoe je unieke gerechten samen stelt. The Taste of Cooking gunt je een blik in het brein van een echte Meesterkok. Het is inspirerend, en fascinerend, hoe Angélique steeds nieuwe combinaties en bereidingen weet te bedenken. In The Taste of Cooking heeft ze alle ruimte haar ideëen over te brengen aan jou, zodat je met nieuwe visie op ontdekkingreis kunt in de keuken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker