De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartaar van tomaat met basilicum en gebrande geitenkaas

Alle verschillende smaken van de tomaat, basilicumdressing, gefrituurde basilicum en gebrande geitenkaas komen perfect samen in dit bijzondere voorgerechtje.

45 MIN
Rouleau van scharrelkip, risotto, Parmezaankletskop en lichte truffeljus

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Basilicumolie

Pureer de basilicum met de olijfolie fijn in de mixer. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik een deel van de olie om de tartaar van tomaat op smaak te brengen, maar bewaar ook wat ter decoratie. 

Tartaar van tomaat

Breng een pan met water aan de kook. Kerf een klein sneetje aan de onderkant van de tomaat. Zet een bak met ijswater klaar. Dompel de tomaten enkele seconden in kokende water, tot het velletje knapt, en leg ze daarna meteen in ijswater om af te koelen. Je kunt dan het velletje  van de tomaten gemakkelijk verwijderen. snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten vervolgens in reepjes en daarna in fijne blokjes. Pel en hak de sjalot en meng met de tomaat. Breng op smaak met de basilicumolie.

Verdeel de tartaar van tomaat (eventueel met een portioneerring) over de borden.

Gebrande geitenkaas

Verbrokkel de geitenkaas in vier gelijke stukken op de tartaar van tomaat en brand de geitenkaas lichtbruin met een gasbrandertje. 

Gefrituurde basilicum

Verhit de olie tot 180C. Pluk de blaadjes van de stengel. Frituur de basilcum kort in de olie. Pas op het kan hard spetteren. Haal de blaadjes uit de olie en bestrooi met een beetje zout. Garneer de tartaar en gebrande geitenkaas met de gefrituurde basilicum.

Serveer de tartaar met een paar druppels van de basilicumolie ter decoratie. 

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker