Tartaar van tomaat met basilicum en gebrande geitenkaas

29
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Basilicumolie

Pureer de basilicum met de olijfolie fijn in de mixer. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik een deel van de olie om de tartaar van tomaat op smaak te brengen, maar bewaar ook wat ter decoratie. 

Tartaar van tomaat

Breng een pan met water aan de kook. Kerf een klein sneetje aan de onderkant van de tomaat. Zet een bak met ijswater klaar. Dompel de tomaten enkele seconden in kokende water, tot het velletje knapt, en leg ze daarna meteen in ijswater om af te koelen. Je kunt dan het velletje  van de tomaten gemakkelijk verwijderen. snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten vervolgens in reepjes en daarna in fijne blokjes. Pel en hak de sjalot en meng met de tomaat. Breng op smaak met de basilicumolie.

Verdeel de tartaar van tomaat (eventueel met een portioneerring) over de borden.

Gebrande geitenkaas

Verbrokkel de geitenkaas in vier gelijke stukken op de tartaar van tomaat en brand de geitenkaas lichtbruin met een gasbrandertje. 

Gefrituurde basilicum

Verhit de olie tot 180C. Pluk de blaadjes van de stengel. Frituur de basilcum kort in de olie. Pas op het kan hard spetteren. Haal de blaadjes uit de olie en bestrooi met een beetje zout. Garneer de tartaar en gebrande geitenkaas met de gefrituurde basilicum.

Serveer de tartaar met een paar druppels van de basilicumolie ter decoratie. 

Ingredienten

4
Personen

Tartaar van tomaat

  • 4 pomodoritomaten
  • 1 sjalot
  • zout en peper naar smaak

Basilicumolie

  • 0,5 bos basilicum
  • 500 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Gebrande geitenkaas

  • 60 g zachte geitenkaas

Gefrituurde basilicum

  • 1 takje basilicum
  • 500 ml zonnebloemolie
  • zout
Geef je waardering
29