De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartaar met gele bloemkool

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta op een zeef en spoel de pasta koud. Gele bloemkool: Snijd de bloemkool in roosjes. Verwarm een pan en rooster de komijnzaadjes kort.

30 min kooktijd
Tartaar met gele bloemkool

Een recept van

Kasia Vermaire

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Giet de pasta op een zeef en spoel de pasta koud.

Gele bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes.

Verwarm een pan en rooster de komijnzaadjes kort.

Breng een pan met water, kerriepoeder en komijnzaadjes aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in circa 6 minuten gaar.

Giet de bloemkool af.

Tartaar

Pel en snipper de ui.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Meng de tartaar met de paprika en ui en breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vorm er 4 tartaartjes van.

Verhit olie in een koekenpan.

Bak de tartaartjes, met deksel op de pan, circa 5 minuten om en om.

Pastasaus

Pel en snijd de ui in halve ringen. 

Snijd de shiitakes in plakjes

Verhit olie in een pan en bak de uien en shiitakes kort. Blus af met wat kokend water uit de pan van de bloemkool en laat circa 2 minuten zachtjes koken totdat de uien glazig zijn.

Roer de pasta erdoor en zet het vuur laag

Voeg een scheutje sojasaus toe en meng alles goed door.

Pluk en snijd de peterselie fijn en strooi over de pasta

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker