Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Giet de pasta op een zeef en spoel de pasta koud.
Gele bloemkool
Snijd de bloemkool in roosjes.
Verwarm een pan en rooster de komijnzaadjes kort.
Breng een pan met water, kerriepoeder en komijnzaadjes aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in circa 6 minuten gaar.
Giet de bloemkool af.
Tartaar
Pel en snipper de ui.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Meng de tartaar met de paprika en ui en breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vorm er 4 tartaartjes van.
Verhit olie in een koekenpan.
Bak de tartaartjes, met deksel op de pan, circa 5 minuten om en om.
Pastasaus
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Snijd de shiitakes in plakjes
Verhit olie in een pan en bak de uien en shiitakes kort. Blus af met wat kokend water uit de pan van de bloemkool en laat circa 2 minuten zachtjes koken totdat de uien glazig zijn.
Roer de pasta erdoor en zet het vuur laag
Voeg een scheutje sojasaus toe en meng alles goed door.
Pluk en snijd de peterselie fijn en strooi over de pasta
0 reacties