Tartaar met gele bloemkool

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Giet de pasta op een zeef en spoel de pasta koud.

Gele bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes.

Verwarm een pan en rooster de komijnzaadjes kort.

Breng een pan met water, kerriepoeder en komijnzaadjes aan de kook en kook de bloemkoolroosjes in circa 6 minuten gaar.

Giet de bloemkool af.

Tartaar

Pel en snipper de ui.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Meng de tartaar met de paprika en ui en breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vorm er 4 tartaartjes van.

Verhit olie in een koekenpan.

Bak de tartaartjes, met deksel op de pan, circa 5 minuten om en om.

Pastasaus

Pel en snijd de ui in halve ringen. 

Snijd de shiitakes in plakjes

Verhit olie in een pan en bak de uien en shiitakes kort. Blus af met wat kokend water uit de pan van de bloemkool en laat circa 2 minuten zachtjes koken totdat de uien glazig zijn.

Roer de pasta erdoor en zet het vuur laag

Voeg een scheutje sojasaus toe en meng alles goed door.

Pluk en snijd de peterselie fijn en strooi over de pasta

Ingredienten

4
Personen

Tartaar met gele bloemkool

  • 300 g volkoren penne pasta
  • 1 bloemkool
  • 2 el komijnzaad
  • 4 tl kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 400 g tartaar
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken
  • sojasaus
  • 100 g shiitakes
  • 10 takjes peterselie
  • 0.5 bosje bieslook
Geef je waardering
1