De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tahoe telor petis

Los de garnalenpasta op in kokend water. Roer het goed door. Snijd de tahoeplakken doormidden. Verhit boter in een koekenpan en leg hier de plakjes tahoe in. Bestrooi met zout. Wanneer de onderkant van de tahoe bruin is kan deze omgedraaid worden.

35 min kooktijd
Tahoe telor petis

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Los de garnalenpasta op in kokend water. Roer het goed door.

Snijd de tahoeplakken doormidden. Verhit boter in een koekenpan en leg hier de plakjes tahoe in. Bestrooi met zout. Wanneer de onderkant van de tahoe bruin is kan deze omgedraaid worden.

Pel en snijd de ui fijn. Verhit boter in een koekenpan en bak de ui in circa 3 minuten tot het lichtbruin gebakken is. Meng de sambal oelek, pindakaas, garnalenpasta en knoflookpoeder in de pan bij de ui. Voeg de ketjap toe tot de saus donker van kleur wordt. Voeg dan de zout, suiker en citroensap aan de saus toe. Laat het mengsel rustig sudderen.

Snijd de tahoe plakken doormidden. Verhit boter in een andere koekenpan en leg hier de plakjes tahoe in. Bestrooi met zout. Wanneer de onderkant van de tahoe bruin is kan deze omgedraaid worden.

Klop de eieren los in een kom en voeg knoflookpoeder en zout toe. Giet het eiermengsel over de tahoe heen en draai de omelet om wanneer deze stevig genoeg is.

Schep de omelet uit de pan als deze aan beide zijden goudbruin is. Snijd in kleine vierkante stukken. Leg de stukken op een schaal.

Blancheer de taugé circa 3 minuten in kokend water. Giet de taugé af en laat het uitlekken. Snijd de selderij heel fijn. Kneus de kroepoek.

Schep eerst de taugé, dan de ketjap saus, kroepoek, selderij en als laatste de gebakken ui over de stukken omelet op de schaal.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker