De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle bolognese met cantharellen

Heerlijke pasta bolognese met als leuke toevoeging: cantharellen.

25 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Tagliatelle bolognese

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil en snij de bleekselderij en peen in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de groenten een paar minuten.

Snij het spek fijn. Voeg het gehakt en spek toe aan de groenten en bak dit kort. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak al omscheppend een minuutje. Voeg de wijn toe en laat het verdampen. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de saus 2 uur zachtjes koken.

Maak de cantharellen schoon. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de cantharellen bruin. Schep ze door de bolognesesaus.

Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout 7 minuten. Giet de pasta af en schep het door de saus.

Serveren

Schep de tagliatelle bolognese op de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker