Een ribeye is een heerlijk stuk vlees, in deze sweet en spicy variant maak je hem extra lekker. Perfect voor de vlees liefhebbers.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Marinade

  • 6 el sojasaus
  • 6 el saké
  • 4 el mirin
  • 2 el honing
  • 100 ml ananassap
  • 1 cm gemberwortel
  • 1/4 rode peper

Ribeye

  • 500 g ribeye
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 40 g macadamianoten

Extra nodig

  • grillpan
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 20 minuten

Stap 1: Marinade 
Verwarm de sojasaus, saké, mirin, honing en het ananassap. Snijd de gember en de rode peper fijn en voeg toe aan de marinade. Schenk in een ovenschaal en marineer de ribeye minstens 24 uur in de koelkast. Keer het vlees af en toe om. 

Stap 2: Ribeye 
Haal de ribeye circa 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verwarm een grillpan voor. Haal de ribeye uit de marinade en dep droog. Besprenkel de ribeye met de olie en gril om en om circa 4 minuten voor rare, 5 minuten voor medium en langer dan 5 voor doorbakken. Laat de ribeye ingepakt in aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. 

Stap 3: Saus 
Breng de resterende marinade in een pan aan de kook en laat op laag vuur rustig tot de helft inkoken. Voeg het bakvocht van de ribeye toe aan de saus. Snijd de ribeye in plakken en lepel de saus eroverheen. Garneer de ribeye met gehakte macadamia’s. 

Tip om sneller te marineren: Kook de marinade circa 3 minuten en laat afkoelen. Marineer de ribeye dan minimaal 4 uur. Door verwarming geven de rode peper en de gember sneller hun smaak af aan de marinade en kun je de marineertijd verkorten. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

163
Sweet & Spicy Ribeye
Sweet & Spicy Ribeye