De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sweet & spicy ribeye

Een ribeye is een heerlijk mals stuk vlees, in deze sweet en spicy variant maak je hem extra lekker. Perfect voor de vlees liefhebbers.

Sweet & Spicy Ribeye

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een ribeye is een heerlijk stuk vlees, in deze sweet en spicy variant maak je hem extra lekker. Perfect voor de vlees liefhebbers.

Bereidingswijze

Stap 1: Marinade 
Verwarm de sojasaus, saké, mirin, honing en het ananassap. Snijd de gember en de rode peper fijn en voeg toe aan de marinade. Schenk in een ovenschaal en marineer de ribeye minstens 24 uur in de koelkast. Keer het vlees af en toe om. 

Stap 2: Ribeye 
Haal de ribeye circa 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verwarm een grillpan voor. Haal de ribeye uit de marinade en dep droog. Besprenkel de ribeye met de olie en gril om en om circa 4 minuten voor rare, 5 minuten voor medium en langer dan 5 voor doorbakken. Laat de ribeye ingepakt in aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. 

Stap 3: Saus 
Breng de resterende marinade in een pan aan de kook en laat op laag vuur rustig tot de helft inkoken. Voeg het bakvocht van de ribeye toe aan de saus. Snijd de ribeye in plakken en lepel de saus eroverheen. Garneer de ribeye met gehakte macadamia’s. 

Tip om sneller te marineren: Kook de marinade circa 3 minuten en laat afkoelen. Marineer de ribeye dan minimaal 4 uur. Door verwarming geven de rode peper en de gember sneller hun smaak af aan de marinade en kun je de marineertijd verkorten. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker