De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sunday sin (dessert met briochebrood en perziken)

15 min kooktijd
Sunday sin (dessert met briochebrood en perziken)

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje en snijd het merg eruit. Verwarm de melk in een sauspan tot het kookpunt. Haal de melk zodra het kookt van het vuur. Voeg het vanillemerg en het vanillestokje toe en laat circa 30 minuten intrekken, verwijder dan het vanillestokje. Klop de eieren met de rum of bourbon en room met een vork. Voeg de vanillemelk toe en meng goed door. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met de helft van de suiker. Snijd het briochebrood in dikke plakken. Leg het briochebrood een beetje op elkaar in de ovenschaal. Giet hier het melkmengsel overheen en bestrooi met de rest van de suiker. Zorg ervoor dat de randen van het briochebrood droog blijven en laat circa een nacht in de koelkast weken. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak het geweekte briochebrood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Verdeel de perziken over het briochebrood, besprenkel met wat golden syrup en bestrooi met kaneelpoeder. Serveer direct.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker