Halveer het vanillestokje en snijd het merg eruit. Verwarm de melk in een sauspan tot het kookpunt. Haal de melk zodra het kookt van het vuur. Voeg het vanillemerg en het vanillestokje toe en laat circa 30 minuten intrekken, verwijder dan het vanillestokje. Klop de eieren met de rum of bourbon en room met een vork. Voeg de vanillemelk toe en meng goed door. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met de helft van de suiker. Snijd het briochebrood in dikke plakken. Leg het briochebrood een beetje op elkaar in de ovenschaal. Giet hier het melkmengsel overheen en bestrooi met de rest van de suiker. Zorg ervoor dat de randen van het briochebrood droog blijven en laat circa een nacht in de koelkast weken. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC en bak het geweekte briochebrood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd in partjes. Verdeel de perziken over het briochebrood, besprenkel met wat golden syrup en bestrooi met kaneelpoeder. Serveer direct.
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties