Stoof van waspeen en appel

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Cajun-aardappels
• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
• Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels circa 6 minuten. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met de cajunkruiden. Hussel alles goed door.
• Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Stoof van waspeen en appel
• Breng in een grote pan de appelsap, boter en de suiker aan de kook.
• Snijd de waspenen in stukken van circa 1 centimeter en voeg ze toe aan de pan met appelsap en breng aan de kook.
• Snijd de appels van het klokhuis af. Snijd de appels in blokjes en voeg ze toe aan de wortels. Stoof de waspenen en de appels op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Veldsla
• Meng in een kom de veldsla met een scheutje olijfolie extra vierge.
• Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
• Verdeel de cajun-aardappels, stoof van waspeen en appel en de veldsla over borden. Verbrokkel de feta en strooi deze over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Cajun-aardappels

  • 800 g kruimige aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el cajunkruiden

Stoof van waspeen en appel

  • 100 ml troebele appelsap
  • boter
  • 1 el suiker
  • 500 g waspeen
  • 2 appels, Jonagold

Veldsla

  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vierge
  • 100 g feta

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
1