Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en een beetje afkoelen.
Stoere Chinese wok
- Verwarm de wok en bak de spekreepjes circa 4 minuten.
- Voeg de pistachenoten toe en bak circa 3 minuten mee.
- Haal de spekjes en noten ui de wok en laat ze afkoelen op keukenpapier. Veeg de wok eventueel schoon met keukenpapier.
- Snijd de Chinese kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
- Verhit een scheut olie in de wok en bak de Chinese kool circa 5 minuten op hoog vuur.
- Schil en snijd de gember fijn en bak een minuut mee met de kool. Schep de kool in een grote kom.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Meng de ui, aardappels, spekjes met pistachenoten, Griekse yoghurt en de kappertjes door de kool en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd of knip de tuinkers af.
Serveren
- Verdeel de stoere Chinese kool over borden en garneer met de tuinkers.
0 reacties