Stoere Chinese kool

47
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af, laat ze uitwasemen en een beetje afkoelen.

Stoere Chinese wok

  • Verwarm de wok en bak de spekreepjes circa 4 minuten.
  • Voeg de pistachenoten toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Haal de spekjes en noten ui de wok en laat ze afkoelen op keukenpapier. Veeg de wok eventueel schoon met keukenpapier.
  • Snijd de Chinese kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
  • Verhit een scheut olie in de wok en bak de Chinese kool circa 5 minuten op hoog vuur.
  • Schil en snijd de gember fijn en bak een minuut mee met de kool. Schep de kool in een grote kom.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng de ui, aardappels, spekjes met pistachenoten, Griekse yoghurt en de kappertjes door de kool en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd of knip de tuinkers af. 

Serveren

  • Verdeel de stoere Chinese kool over borden en garneer met de tuinkers.

 

Ingredienten

4
Personen

Stoere Chinese kool

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 250 g spekreepjes
  • 65 g pistachenoten
  • 1 Chinese kool
  • arachideolie
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 rode ui
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 1 el kappertjes
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • wok
  • keukenpapier
Geef je waardering
47