De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky toffee pudding met vanille-ijs

Sticky toffee pudding is zo'n klassiek dessert waar je geen genoeg van krijgen. Met dit recept maak je zelf een perfect smeuïge versie. 

30 min voorbereidingstijd
35 min oventijd
10 min wachttijd
stickytoffee

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Een sticky toffee cake maak je met dadels. Dit ingrediënt geeft die herkenbare diepe karamelsmaak aan dit dessert. Die volle smaak van de karamel is perfect in combinatie met  een romig bolletje vanille-ijs."

Bereidingswijze

Sticky toffee pudding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Overgiet de dadels met kokend water en baking soda. Laat 10 minuten staan. Pureer daarna met een staafmixer of blender.

  3. Mix de boter met de suiker met een (hand)mixer. Voeg één-voor-één de eieren toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen.

  4. Voeg het zelfrijzendbakmeel, vanille-extract, zout en dadelmengsel toe en mix tot een homogeen beslag.

  5. Giet het sticky-toffeecakebeslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de cake in 35 minuten gaar. Test of een satéprikker er schoon uitkomt.

Sticky-toffeesaus

  1. Doe de suiker samen met de boter in een pan. Laat de boter smelten en mix goed door.

  2. Voeg de slagroom en een snuf zout toe en laat nog zachtjes 5 minuten koken. 

Sticky toffee pudding serveren

  1. Prik met een vork gaatjes in de cake. 

  2. Giet hier de helft van de warme toffeesaus overheen en laat 15 minuten trekken.

  3. Snijd de sticky toffee pudding in vierkante stukken. Serveer met een bolletje vanille-ijs en meer toffeesaus.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker