Sticky toffee pudding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Overgiet de dadels met kokend water en baking soda. Laat 10 minuten staan. Pureer daarna met een staafmixer of blender.
-
Mix de boter met de suiker met een (hand)mixer. Voeg één-voor-één de eieren toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen.
-
Voeg het zelfrijzendbakmeel, vanille-extract, zout en dadelmengsel toe en mix tot een homogeen beslag.
-
Giet het sticky-toffeecakebeslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de cake in 35 minuten gaar. Test of een satéprikker er schoon uitkomt.
Sticky-toffeesaus
-
Doe de suiker samen met de boter in een pan. Laat de boter smelten en mix goed door.
-
Voeg de slagroom en een snuf zout toe en laat nog zachtjes 5 minuten koken.
Sticky toffee pudding serveren
-
Prik met een vork gaatjes in de cake.
-
Giet hier de helft van de warme toffeesaus overheen en laat 15 minuten trekken.
-
Snijd de sticky toffee pudding in vierkante stukken. Serveer met een bolletje vanille-ijs en meer toffeesaus.
0 reacties