Sticky mango-kokosrijst

8
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten kooktijd
110 minuten totale tijd

Sticky rijst
Week de rijst minimaal een uur in koud water en gaar de rijst daarna volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de eiwitten, suiker, kokos en rasp van de limoen met elkaar. Vorm er koekjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar in de oven en laat ze afkoelen.

Saus
Verwarm 240 milliliter kokosmelk met een snufje zout en één eetlepel suiker op laag vuur tot de suiker en zout zijn opgelost. Voeg de gestoomde kleefrijst toe aan de saus en zet de pan op laag vuur. Meng tot de rijst alle saus heeft opgenomen.

Topping
Verhit in een andere pan 240 ml kokosmelk, de rest van de suiker en een snufje zout tot de saus iets is ingedikt. Schenk de toppingsaus over de rijst. Schil en snijd de mango van de pit af in repen en serveer ze bij de lauwwarme rijst. Rooster de pecannoten en verkruimel over het gerecht. Leg een kokosmakroon bij de sticky rijst.

Ingredienten

4
Personen

Sticky mango-kokosrijst

  • 200 g kleefrijst
  • 480 ml kokosmelk
  • 1 mango
  • 3 el suiker
  • 12 pecannoten

Kokosmakronen

  • 4 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 200 g gemalen kokos
  • 1 limoen
Geef je waardering
8