Sticky chicken

24
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng voor de marinade in een kom één derde van de sojasaus, één derde van de ketjap en één derde van de ketchup.
  • Snijd de kippendijen in 4 gelijke stukken en voeg toe aan de marinade. Meng goed door.
  • Strooi de maïzena op een bordje. Haal de kip uit de marinade en rol door de  maïzena.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime hapjespan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en houd apart.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Verwijder de overtollige olie uit de hapjespan en bak de knoflook en rode peper circa 1 minuut.
  • Snijd de paksoi in reepjes.
  • Voeg voor de saus de resterende ketchup, sojasaus, ketjap en het water toe.
  • Voeg de paksoi, kip en taugé toe aan de saus en roer goed door.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de sticky chicken over de noedels. 


Ingredienten

4
Personen

Sticky chicken

  • 250 g noedels
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el ketchup
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 1 el maïzena
  • 200 ml water
  • 1 stronk paksoi
  • 200 g taugé
Geef je waardering
24