De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sticky chicken

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sticky chicken

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng voor de marinade in een kom één derde van de sojasaus, één derde van de ketjap en één derde van de ketchup.
  • Snijd de kippendijen in 4 gelijke stukken en voeg toe aan de marinade. Meng goed door.
  • Strooi de maïzena op een bordje. Haal de kip uit de marinade en rol door de  maïzena.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime hapjespan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en houd apart.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Verwijder de overtollige olie uit de hapjespan en bak de knoflook en rode peper circa 1 minuut.
  • Snijd de paksoi in reepjes.
  • Voeg voor de saus de resterende ketchup, sojasaus, ketjap en het water toe.
  • Voeg de paksoi, kip en taugé toe aan de saus en roer goed door.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de sticky chicken over de noedels. 


Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.