Stamppot spruitjes met verse worst

82
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met water en zout aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en laat ze een beetje afkoelen.

Verwarm intussen de roomboter in een koekenpan. Voeg de worst toe en braad in circa 4 minuten rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur rustig pruttelen tot er een lekkere jus ontstaat. Breng de jus op smaak met de mosterd en de suiker.

Maak de spruitjes schoon. Vul het bakje van de staafmixer met de spruitjes en maal ze kort tot het kleine stukjes zijn. Pel en snipper de ui. Rasp een appel.

Verwarm een koekenpan en bak de spekjes in circa twee minuten een beetje knapperig. Voeg de spruitjes, ui en appel toe en bak het geheel vijf minuten. Blus af met een beetje water. Laat het geheel doorpruttelen tot bijna al het vocht verdampt is.

Voeg het spruitjesmengsel toe aan de aardappels en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.

Pluk en hak de peterselie, meng door de stamppot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren:
Serveer de stamppot met een kuiltje. Schep daar de jus in en serveer de worst er naast.

Ingredienten

4
Personen

Voor de stamppot spruitjes

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 40 g roomboter
  • 4 verse worstjes
  • 1 el grove mosterd
  • 0.5 el bruine basterdsuiker
  • 500 g spruitjes
  • 1 ui
  • 1 appel (Elstar)
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • rasp
Geef je waardering
82