De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spritsen met chocolade

De lekkerste koekjes ooit: spritsen met chocolade. Leer hier hoe je deze simpele koekjes kan maken. 

45 min voorbereidingstijd
KLASSIEKE SPRITSEN 1.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

De lekkerste koekjes ooit: spritsen met chocolade. Leer hier hoe je deze simpele koekjes kan maken. 

Bereidingswijze

Spritzen
1) Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2) Meng de boter, het vanille-extract, de basterdsuiker en zout tot een luchtige en romige consistentie, in een keukenmachine of mixer met een menghaak. Voeg het losgeklopte ei toe. Voeg de bloem toe en mix – zo kort mogelijk – tot een glad deeg.

3) Doe dit deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje nummer 12. Spuit op de met bakpapier beklede bakplaat spritsen; dit doe je zigzaggend, met per sprits 4 ‘boogjes’. Let op: houd tussen de spritsen voldoende afstand, want in de oven zullen ze nog uitzetten. Bak de spritsen in 23-28 minuten licht goudbruin en gaar. Houd goed in de gaten, want ze kunnen snel te donker worden en elke oven is weer anders.

Decoreren
1) Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dip elke sprits voor de helft in de gesmolten chocolade en leg op een bakpapiertje. Versier, wanneer de chocolade nog niet uitgehard is, met verschillende soorten sprinkles. Leg de koekjes in de koelkast om hard te worden.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker