De lekkerste koekjes ooit: spritsen met chocolade. Leer hier hoe je deze simpele koekjes kan maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

20
Porties

Ingrediënten

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 1/2 ei op kamertemperatuur, losgeklopt
  • 250 g bloem

Decoreren

  • 200 g pure chocolade
  • verschillende sprinkles

Benodigdheden

  • spuitzak
  • spuitmondje kartel nummer 12

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Spritsen 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 2: 
Meng de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een luchtige en romige massa in de mixer met de menghaak. Voeg het ei toe. Voeg de bloem toe en maak een glad deeg. Mix zo kort mogelijk. 

Stap 3: 
Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje nummer 12. Spuit op de bakplaat zigzaggend ongeveer per sprits 4 boogjes. Houd tussen de spritsen voldoende afstand want in de oven gaan ze nog uitzetten Bak in 23-28 minuten licht goudbruin en gaar.  

Afwerking 
Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de helft van de koekjes in de chocolade en leg op een bakpapiertje versier met verschillende soorten dip. Leg even in de koelkast om hard te worden. 

Geef je waardering

1
KLASSIEKE SPRITSEN 1.jpg
KLASSIEKE SPRITSEN.jpg