Spitskoolstamppot met zoete spekblokjes

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spitskoolstamppot

  • Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels en winterpenen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes. Kook de spitskool in de tweede pan in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
  • Rasp de komijnekaas en voeg samen met de mascarpone toe aan de puree. Roer de spitskool erdoor en breng de spitskoolstamppot op smaak met de mosterd, een beetje zout en versgemalen peper.

Zoete spekblokjes

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Schil en snijd de appel in blokjes. Voeg de appel en de walnoten toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de appelstroop toe en warm circa 2 minuten door.
Serveren
  • Verdeel de spitskoolstamppot over borden. Verdeel de zoete spekblokjes over de spitskoolstamppot.

 

Ingredienten

4
Personen

Spitskoolstamppot met zoete spekblokjes

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 winterpeen
  • 1 spitskool
  • 100 g komijnekaas
  • 100 g mascarpone
  • 1 el gladde mosterd
  • 125 g spekblokjes
  • 1 appel, Granny Smith
  • 65 g walnoten
  • 2 el appelstroop

Extra nodig:

  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
14