• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De spitskool stamppot:
• Schil de aardappels en snijd ze door de helft.
• Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
• Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de rest in dunne reepjes.
• Voeg de spitskool circa de laatste 5 minuten toe aan de aardappels.
• Afgieten, droog stomen en pureren.
• Verwarm de melk in een pan en smelt 10 gram boter erbij.
• Roer dit samen door de puree.
• Breng op smaak met zout en peper.
De kaassaus:
• Verwarm een pan en smelt hierin 30 gram boter, laat deze uitbruisen en roer de bloem erdoor.
• Laat het mengsel in circa 3 minuten garen en voeg al roerende de magere melk toe.
• Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager en voeg de geraspte kaas toe.
• Blijf roeren tot de kaas opgelost is.
• Breng de saus op smaak met zout en peper.
De chorizo:
• Snijd de chorizo in blokjes.
• Verwarm een koekenpan en bak hierin de chorizo blokjes krokant.
• Laat ze uitlekken op keukenpapier en spatel door de puree.
1 reactie
Maar waarom het vet van de chorizo in keukenpapier en dan weg doen?
Stamppot maken met dit vet in plaats van melk en boter ... 100x lekkerder