Spitskoolsalade met geitenkaas

52
Makkelijk
Spitskoolsalade met geitenkaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Spitskoolsalade met geitenkaas

  • Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spitskool in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de spitskool goed uitlekken.
  • Verwarm een kleine koekenpan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pluk en snijd de dragon fijn.
  • Meng in een kom de spitskool, walnoten, cherrytomaten, dragon, rasp van de citroenschil en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verbrokkel de geitenkaas erover.

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Meng het brood in de ovenschaal met een scheut olie en een beetje zout en versgemalen peper. Rooster het brood circa 8 minuten in de oven. Schep het brood na 4 minuten om.

Mosterddressing

  • Meng in een kommetje de grove mosterd met de halvanaise.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit boven het kommetje.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en schep de dressing over de salade. Verdeel als laatst de croutons over de salades.

Ingredienten

4
Personen

Spitskoolsalade

  • 1 kleine spitskool
  • 50 g walnoten
  • 250 cherrytomaten
  • 1 bosje dragon
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 120 g geitenkaas

Croutons

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • olijfolie om in te bakken

Mosterddressing

  • 2 tl grove mosterd
  • 1 el halvanaise

Extra nodig:

  • rasp
  • ovenschaal
Spitskoolsalade met geitenkaas
Geef je waardering
52