Spitskoolsalade met geitenkaas
- Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spitskool in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de spitskool goed uitlekken.
- Verwarm een kleine koekenpan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
- Halveer de cherrytomaten.
- Pluk en snijd de dragon fijn.
- Meng in een kom de spitskool, walnoten, cherrytomaten, dragon, rasp van de citroenschil en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verbrokkel de geitenkaas erover.
Croutons
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Meng het brood in de ovenschaal met een scheut olie en een beetje zout en versgemalen peper. Rooster het brood circa 8 minuten in de oven. Schep het brood na 4 minuten om.
Mosterddressing
- Meng in een kommetje de grove mosterd met de halvanaise.
- Halveer de citroen en pers het sap uit boven het kommetje.
Serveren
- Verdeel de salade over de borden en schep de dressing over de salade. Verdeel als laatst de croutons over de salades.
0 reacties