Spinazietaart met wortelverrassing

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de oven voor op 200°C.

Het bekleden van de taartvorm: 
• Laat het bladerdeeg gedeeltelijk ontdooien. 
• Bestrijk ovenschaal met olie 
• Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen. 
• Klop 1 ei los, bestrijk de bladerdeeg met het ei. 

De spinazietaart:
• Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes uit. 
• Pel en snipper de ui.
• Snijd de paprika in kleine blokjes.
• Fruit de ui mee in het vet van de spekblokjes
• Voeg de paprika toe.
• Was en droog de spinazie goed.
• Voeg de paprika en de spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
• Laat het mengsel uitlekken in een zeef met een kom eronder.
• Klop de overige eieren los en voeg het resterende ei van het bladerdeeg toe. Breng op smaak met zout en peper
• Voeg het spinaziemengsel toe aan eieren.
• Roer goed door elkaar.
• Schep het mengsel in de taartvorm.
• Verdeel de feta al brokkelend over het mengsel. 
• Bestrooi met pijnboompitjes.
• Schuif de taart in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

Wortelverrassing:
• Meng de ingrediënten van de wortelverassing bij elkaar.
• Meng fijn met en staafmixer.

Ingredienten

4
Personen

Spinazietaart

  • 1 pakje bladerdeeg
  • zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 g gerookt spek in blokjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 500 g spinazie
  • 250 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • zout
  • versgemalen peper

Wortelverrassing

  • 1 l wortelsap
  • 2 takjes koriander
  • 2 el gembersiroop
  • 1 limoen
  • 1 scheutje olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
2