De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spinazietaart met wortelverrassing

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Spinazietaart met wortelverrassing

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200°C.

Het bekleden van de taartvorm: 
• Laat het bladerdeeg gedeeltelijk ontdooien. 
• Bestrijk ovenschaal met olie 
• Bekleed de zijkant van de ovenschaal met bladerdeeg en laat de vellen iets over de rand hangen. 
• Klop 1 ei los, bestrijk de bladerdeeg met het ei. 

De spinazietaart:
• Verwarm een pan en bak hierin de spekblokjes uit. 
• Pel en snipper de ui.
• Snijd de paprika in kleine blokjes.
• Fruit de ui mee in het vet van de spekblokjes
• Voeg de paprika toe.
• Was en droog de spinazie goed.
• Voeg de paprika en de spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
• Laat het mengsel uitlekken in een zeef met een kom eronder.
• Klop de overige eieren los en voeg het resterende ei van het bladerdeeg toe. Breng op smaak met zout en peper
• Voeg het spinaziemengsel toe aan eieren.
• Roer goed door elkaar.
• Schep het mengsel in de taartvorm.
• Verdeel de feta al brokkelend over het mengsel. 
• Bestrooi met pijnboompitjes.
• Schuif de taart in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

Wortelverrassing:
• Meng de ingrediënten van de wortelverassing bij elkaar.
• Meng fijn met en staafmixer.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.