Spinaziesoep met geitenkaas

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Brood

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rooster het brood in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten.


Eieren

  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en snijd in stukken.


Spinaziesoep

  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
    Pluk de blaadjes koriander, houd deze apart voor de garnering en hak de steeltjes fijn.
  • Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. 
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over de borden, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de blaadjes koriander, pijnboompitjes en ei over de soep.
  • Rooster de sneetjes boerenbrood en serveer bij de soep.

Ingredienten

4
Personen

Spinaziesoep met geitenkaas

  • 8 sneetjes boerenbrood
  • 4 eieren
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 3 el olijfolie om in te bakken
  • 900 g spinazie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • versgemalen peper
  • 120 g zachte geitenkaas

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
5