De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spinaziesoep met geitenkaas

30 min kooktijd
Spinaziesoep met geitenkaas

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Brood

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rooster het brood in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten.


Eieren

  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en snijd in stukken.


Spinaziesoep

  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
    Pluk de blaadjes koriander, houd deze apart voor de garnering en hak de steeltjes fijn.
  • Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. 
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over de borden, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de blaadjes koriander, pijnboompitjes en ei over de soep.
  • Rooster de sneetjes boerenbrood en serveer bij de soep.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker