Spinazie-doperwten stamppot met gegrilde zalm

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Zalm

  • Bestrijk de zalm met olie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een grillpan en gril de zalmfilets om en om circa 4 minuten.
  • Haal de zalmfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bak de zalmfilets in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Groente

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd het groen van de bospenen, schrap de bospenen en snijd in schuine gelijke stukjes. Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Pel en snijd de knoflook fijn
  • Verhit olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten mee.

Stamppot

  • Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de melk.
  • Roer de spinazie, bospenen en de doperwten door de puree en breng op smaak met peper.

Serveren

  • Snijd de olijven in ringetjes en strooi over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Spinazie-doperwten stamppot met gegrilde zalm

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 zalmfilets a 100 g
  • zonnebloemolie
  • 1 bos bospenen
  • 1 scheutje melk
  • 300 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g doperwten diepvries (ontdooid)
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • 50 g zwarte olijven
Geef je waardering
10