- Verwarm de oven voor op 180 ºC
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Zalm
- Bestrijk de zalm met olie en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Verwarm een grillpan en gril de zalmfilets om en om circa 4 minuten.
- Haal de zalmfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bak de zalmfilets in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Groente
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd het groen van de bospenen, schrap de bospenen en snijd in schuine gelijke stukjes. Kook de bospenen in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Pel en snijd de knoflook fijn
- Verhit olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten mee.
Stamppot
- Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk en maak de puree smeuïg met de melk.
- Roer de spinazie, bospenen en de doperwten door de puree en breng op smaak met peper.
Serveren
- Snijd de olijven in ringetjes en strooi over het gerecht.
0 reacties