Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Stamppot

  • 500 g kruimige aardappels
  • 4 eieren
  • 1 prei
  • 0.5 el grove mosterd
  • 50 g boter
  • 50 ml melk
  • 150 g spinazie
  • 0.5 bos peterselie
  • 70 g oude kaas

Gekaramelliseerde appels

  • 2 appels
  • 3 el honing
  • 2 el grove mosterd
  • 50 g boter

Extra nodig

  • pureestamper
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
Stamppot
  • Schil en snijd de aardappels in stukken.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten.  Pel en halveer de eieren.
  • Pureer de aardappels en meng met de mosterd, boter, melk, een klein beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de prei fijn. Voeg de prei toe en laat de puree circa vijf minuten op laag vuur doorwarmen. Voeg de spinazie toe. Doe een deksel op de pan en laat de spinazie slinken.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie toe aan de stamppot.
  • Rasp de kaas.  

Gekaramelliseerde appels

  • Snijd de appels in partjes.
  • Verwarm de honing in een koekenpan. Voeg de appels toe. Bak de appels in circa vier minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Blus de appels af met een scheutje water. Voeg de mosterd en de boter toe.

Serveren

  • Schep de stamppot op een bord en maak een kuiltje in de stamppot. Verdeel de gekaramelliseerde appel over de stamppot en schenk de jus in het kuiltje. Leg de eieren erop. Bestrooi de eieren met een klein beetje zout. Strooi de geraspte kaas over de spinazie-preistamppot.

Geef je waardering

83
Spinazie-preistamppot