Pittige aardappelpuree
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels met de rode peper in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels en rode peper af en stoom droog. Verwijder de peper en snijd de helft fijn. Snijd de andere helft van de peper in ringetjes. Pureer de aardappels met een pureestamper en voeg de gesneden peper toe.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Meng de bosui en de crème fraîche door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spinazie met appel en spekjes
- Bak de spekreepjes in een hete, droge koekenpan circa 6 minuten.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de ui, knoflook en de Chinese 5-spices toe aan de spekreepjes en fruit circa 2 minuten.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Voeg de appels toe aan de spekjes en bak nog circa 4 minuten. Voeg de spinazie toe en bak met het deksel op de pan circa 3 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
Serveren
- Verdeel de pittige aardappelpuree over borden. Schep de spinazie met appel en spekjes erbovenop. Garneer met de cashewnoten en ringetjes peper.
0 reacties