Spicy-beefsalade uit de wok

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.

Gemarineerde entrecote
Snijd de entrecote in dunne plakjes en doe ze in een kom.

Meng de sesamolie, sojasaus en 1 theelepel maïszetmeel, giet over het vlees en schep om. Laat het vlees circa 20 minuten marineren. Haal het vlees uit de marinade, bestrooi het met de rest van het maïszetmeel en schep om.

Wokschotel
Schil en rasp de gemberwortel. Verkruimel de gedroogde chilipepers. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.

Verhit een flinke laag olie in de wok. Bak beetje bij beetje het vlees in circa 30 seconden goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de meeste olie uit de wok, maar laat circa 1 eetlepel in de pan. Zet het vuur iets lager en bak de gember en de gedroogde chilipepers. Voeg na 15 seconden de knoflook toe en bak die circa 10 seconden mee.

Voeg de sojasaus, kippenbouillon en bruine suiker toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 1 minuut doorkoken. Meng het maïszetmeel met het water tot een papje, voeg het toe aan de saus en laat doorkoken tot de saus dikker wordt. Voeg het gebakken vlees toe en meng goed.

Snijd de kropjes little gem in parten, verdeel ze over een schaal of over de borden en schep het wokgerecht erbij. Bestrooi het met de pinda's en ringetjes rode peper.

Ingredienten

4
Personen

Voor de gemarineerde entrecote

  • 250 g entrecote
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el maïszetmeel

Voor de wokschotel

  • 2 cm gemberwortel
  • 3 gedroogde chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 4 el sojasaus
  • 4 el kippenbouillon
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl maïszetmeel
  • 6 kropjes little gem
  • 2 el geroosterde pinda's
  • Om bij te serveren: witte rijst

Extra nodig

  • (vers)geraspte jonge kaas
  • keukenpapier
Geef je waardering
14