De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

speklapjes in pikante saus

Deze heerlijke speklapjes in pikante saus zullen zeker in de smaak vallen!

30 min kooktijd
Speklapjes in pikante saus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Speklappen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal licht in met olijfolie. Leg de speklapjes in de ovenschaal en besprenkel met honing. Maak de teentjes knoflook los maar pel ze niet. Verdeel de takjes rozemarijn en de knoflook over de speklappen. Sprenkel er olijfolie over en bak de speklappen in circa 20 minuten gaar in de oven.

Pikante saus

Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringetjes. Halveer de paprika’s en rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en peper in kleine stukjes. Snijd de champignons in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de prei circa 5 minuten. Voeg de paprika’s, peper en champignons toe en bak circa 8 minuten op hoog vuur tot de groente zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de tomaten en het water toe en kook de saus circa 10 minuten op laag vuur tot de saus ingekookt is. Haal de speklappen uit de oven en schenk het braadvocht bij de saus. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Brood

Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken brood met olijfolie. Gril de sneetjes brood circa 2 minuten aan één kant in de grillpan zodat ze een mooie grilsmaak krijgen.

Spinaziesalade

Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Meng de spinazie met de azijn, mosterd en olijfolie. Druk twee geroosterde teentjes knoflook uit en hak de knoflook fijn.

Serveren

Verdeel het brood over borden en leg de speklapjes er half op. Serveer de pikante saus er royaal bij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker